Header Ads

Singapore

Förra inlägget skrevs mestadels ombord på planet till Doha vilket var mellanlandning för mig på väg till Singapore. Doha är ungefär halvvägs så det blev 2 st ungefär lika långa flygningar. Själva flygningarna som sådana är inte speciellt jobbiga i business-stolar man har bra plats och maten är helt ok. Fick dock inte sovit mycket och fortfarande är jag helt übertrött av en kombination av jetlag, vätskeobalans och hemlängtan ;)

Flygstol
Kyckling ris på planet. tex



Trött kille
Anländer Singapore



Sist jag var här var 2009, så det är ett tag sen. Området där jag bor är ungefär det samma som då, visst de har byggt lite hus här o där, gymmet på hotellet har flyttats men i det stora hela, känns det som att man kan det här. Jag har varit här i både korta och långa perioder tidigare. Men sammanlagt är det månader. Idag är jag ledig och tänkte göra stan. Det är lite kass väder men man kryssar från varuhus till varuhus, ibland finns det t.o.m shoppingstråk under mark som tar dig mellan de olika platserna så jag klarar mig nog trots åskan som det står i prognosen. Blir en taxi in från mitt hotell (som ligger i utkanten av stan för att vara lite närmre jobb), sen håller jag mig nog där inne idag.

Tror jag klarar mig utan mat fram till lunch. Har totalt överätit på frukostbuffén idag. Har ätit på bra på frukosten hela veckan eftersom det inte blir några vettiga matpauser under arbetsdagarna. 7-8 tallrikar har de fått duka av från min plats plus någon skål. Hör till saken att de inte har varit överfulla. Man SKA ta ny tallrik varje gång man hämtar nytt på buffé. Ta inte med din skit från bordet bort till maten. En tallrik kanske bara var till melonbitar, knappast något som fyller. Men skit samma de där diskplockarna håller på att få fnatt i varje fall. Här nere kollar alla på en som om man är ett freak, jag är aningen längre än genomsnittet och har en aning mer kilon massa än de flesta här. Inte att jag ser mig själv som stor, men allt är relativt, och här känner man sig definitivt större än hemma.
Idag, lördag, gick jag upp redan 4.30 för att hinna med ett armpass på gymmet innan frukosten öppnade kl 6. Åt konstant i över en timme tror jag. O fy fan! Hon som stekte ägg idag blev nog lite sur på mig. Först när jag kom fanns det inga stekta ägg. Då frågade hon vad hon kunde hjälpa mig med. Såg att hon hade 3 ägg på järnet. Sa att jag ville ha stekta ägg. Hur många vill du ha var frågan då. Ehh..ja va fan. Jag äter vad som finns. 6 svarade jag då. Hon sa att jag skulle få dessa 3 och så skulle hon fixa 3 till. Vadå? Det kommer fler hungriga snart, i veckan har det minsann steks på så att man har kunnat plocka och återvänt när där var fler att hämta. Jaja jag tog de 3 äggen och gick sen och plockade på mig en massa annat och satt mig ner. Efter ett tag kom hon ut med 3 extra ägg till mig. Hon tittade aningen misstänktsamt på alla mina tallrikar med mat. När jag senare kom ner till stekhörnan för att se vad som fanns så låg där 6 färdiga ägg. Hon tittade på mig och sa:
-Yes you can take all Sir, yes take the last one, i'll fix more.
Ja va fan, de e väl ditt jobb att steka ägg och omeletter så vad fan e problemet. Tog vad där var och gick.
Av en gammal tant som gick och plockade av bordet fick jag kommentaren:
-Wow you got sooo many plates.
Upplyste henne om att bordet redan var tömt ett par gånger av de yngre tjejerna. Då höll hon på att ramla baklänges.

Jag och min kollega Anders har skojat i veckan om att de snart portar mig från buffén och så som jag känner mig just nu hade det nog bara varit bra. Fick ta en timme på sängen innan jag satt mig vid datorn och det hjälpte lite. Men jag står mig nog till lunch utan mat i varje fall:)
Skulle behöva en vuxen att hålla i hand ibland när det gäller mat. Har nästan ätit ihjäl mig en gång. Det var i Singapore av alla ställen. Jag var ute och åt med samma kollega som jag är här med nu, Anders, och vi valde ett ställe där man fick äta hur mycket kött man ville. Carnivore hette stället, översatt blir det nog "köttätare" tror jag. Man satt sig ner vid ett bord när man ville börja käka vände man en lapp med grön sida upp. Då kom serveringspersonal och skar ner nytt kött på din tallrik ifrån spett så fort de hade nytt från grillen. Tillbehör gick man och hämtade själv. När man var helt överfull skulle man vända röd sida upp. Det blev ju som en tävling mellan mig och Anders och jag är ju tävlingsmänniska. Det blev helt sjukt. Vi tog en taxi tillsammans tillbaks till hotellet efteråt och båda klagade då på att vi knappt kunde andas så mätta vi var. Den natten trodde jag helt klart att min sista stund var kommen. Det blev inte ett helt andetag på hela natten tror jag. Shit! Undras hur många kilo kött jag lyckades äta?
Har haft rykte om mig att kunna äta lite mer än andra. Speciellt här nere är det välkännt fortfarande. Första gången jag var i Singapore blev jag utbjuden på Satay av företaget. Bord dukades upp mitt i gatan och Satay-spätt levererades till borden (utan tilltugg) och en massa öl att dricka. På denna tiden kunde jag fortfarande dricka en och en annan öl (vilket jag inte längre gör) så det var satay och öl för hela slanten. Även denna gång var Anders med. Han satt och stirrade på mitt berg av tomma satay-pinnar som bara växte. Till grejen hör då att det tydligen hade varit något helt sanslöst rekord i att äta många satay-spätt som det nu talades om. 32 stycken spätt hade någon galning ätit. Jag åt och drack, mådde bra, det var min födelsedag och allt så jag hade ätit födelsedagstårta på hotellet som jag fått av hotellet innan jag stack ut och åt dessutom. Anders blev som besatt i min hög och de där tomma spätten skulle minsann inte försvinna utan att bli kontrollräknade. Han högg tag i hela min hög och räknade. Resultatet ekade ut över borden. -Han har ätit 64st spätt! 64st!!
Mmmm, ja, en legend var född, en sån son nästan ingen tror på. Som Snömannen eller Bigfoot. Någon månad senare var jag tvungen att bevisa att det gick så jag fick äta 64 spätt ännu en gång. Men den gången kommer jag ihåg att jag blev jävligt mätt för jag hade ätit en stor skål pasta på hotellet precis innan.
Senast igår kom spätten på tal! Vi stod på jobb och en i Singaporianska Navyn frågade om jag varit i Singapore förr. En annan i Navyn fyllde då i med:
-Are you kidding, Andreas has the record in most Satay!
Jo jag har varit här innan...




Nä nu ska sticka in till Stan!

Nästa inlägg kommer att handla om veckan som varit här nere och då kommer lite bilder från plats också! Blir nog att jag skriver det ikväll när jag är tillbaks på hotellet. Höres!!



Inga kommentarer

Använder Blogger.